accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
בונדיגו

מתכונים

נסו לפתוח את היום עם שייק ירוק מלא טעמים ובריאות

שייק ירוק-מתוק של זוהר צמח וילסון

זמן הכנה: 5 דקות

 4 מנות
2 עלי חסה ערבית

2 גבעולי סלרי

1/2 צרור פטרוזיליה 

2 תפוחי עץ 

1 בננה 

 1תפוז 

 2תמרים מגולענים 

1 כף גדושה שמן קוקוס

 4 כוסות מים
• שוטפים היטב את כל המוצרים.

• מקלפים את קליפת התפוז.

• חותכים את תפוחי העץ ונפטרים מהליבה והגרעינים.

 • קוצצים את כול הפירות והעלים.

• מכניסים הכול למערבל המזון (בלנדר) וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

 

מתכון להכנת גבינה מאגוזי מקדמיה ללא חלב- שף גיל הררי


2 כוסות אגוזי מקדמיה

(אגוז מקדמיה הינו אגוז עגול, בעל טעם חמאתי ומתוק. צבעו חום-זהוב. אגוזי מקדמיה לא קלויים וללא מלח - אגוזי מקדמיה עשירים במנגן והם מקור טוב לויטמין B1 ומשמשים גם ברפואה טבעית.בגלל השומן הרב שהוא מכיל, מומלץ לשמור אגוזי מקדמיה במקרר או במקפיא).


1/4 כוס מים

1/3 כפית מלח

10 גבעולי עירית

1 שן שום


מכניסים את האגוזים למעבד מזון עם המים והמלח וטוחנים עד שמתקבל מרקם גבינתי לבן.

מוציאים לתוך קערה.קוצצים את העירית, כותשים את השום ומוסיפים לגבינה.

אפשר למרוח את הגבינה על קרקרים, או לחם.

 

סַבְּג'י אלוּ גוֹבִּי- תבשיל כרובית ותפוחי-אדמה הודי

חומרים:

 
1 ק"ג כרובית חתוכה לפרחים קטנים- בינוניים

800 גרם תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות די קטנות

1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

1 חופן כוסברה קצוצה

⅔ כפית גרגרי כמון

¼ כפית גרגרי חילבה

3 כפות צ'ילי (פלפל ירוק חריף) קצוץ

1 כפית אספטידה (הינג)

1 כפית כורכום

½ כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)

⅔ כפית פפריקה מתוקה

⅔ כפית גראם מסלה

1 כפית גרגרי כוסברה טחונים

500 מ"ל מים

4 כפות שמן

1 כפית גדושה מלח

 

אופן ההכנה:

 
על גבי להבה גדולה, מטגנים את הכרובית בשמן עמוק, רותח, עד שהיא מתרככת. נא לשים לב לא לטגנה יותר מידי.

תוך כדי טיגון הכרובית ניתן לגשת לבישול תפוחי האדמה עם המסלה (התבלינים השונים): בווק/סיר שמים שמן. כשהשמן מתחמם מוסיפים את גרגרי הכמון ומטגנים עד להשחמתם. מוסיפים את גרגרי החילבה ומטגנים 3-4 שניות עד שמשחימים מעט. מוסיפים את הצ'ילי והאספטידה ומטגנים שכמה שניות נוספות. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, גראם מסלה ואבקת ג'ינג'ר – ומערבבים.

מוסיפים את תפוחי האדמה אל המסלה ומערבבים היטב עם כל התבלינים. מוסיפים את העגבנייה , המלח והמים – מערבבים ונותנים לסבג'י להתבשל ללא מכסה במשך 25 דקות, או עד שהרוטב מסמיך ותפוחי האדמה מתרככים.

נא לערבב לעיתים.

כשתפוחי האדמה מתרככים מוסיפים את אבקת הכוסברה והכוסברה הטרייה – מערבבים, סוגרים במכסה ומבשלים עוד כ-8 דקות.

מידי פעם כדאי לבדוק אם הרוטב של הסבג'י לא הסמיך מידי, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך.

לאחר 8 דקות, כשתפוחי האדמה התרככו לגמרי, מוסיפים את הכרובית המטוגנת אל הסבג'י ומערבבים היטב.

אם הסבג'י יבש מידי, מוסיפים מעט מים. סוגרים במכסה ומבשלים הכל יחדיו עוד 1-2 דקות.

 

לראות את הכנת המתכון - לחץ כאן 

 

לפרטים והזמנות חייגו 08-9364540

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח