accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
בונדיגו

מטחנת חיטה

חשיבות הקמח בחיים שלנו גדולה לאין שיעור
וחכמינו כבר אמרו כי בלי קמח אין תורה.

כולנו רוצים לשמור על הבריאות ואחד הצעדים הראשונים שאנחנו עושים הוא לעבור
מלחם לבן ללחמים מקמח מלא ובריא יותר.

הבעיה היא שלא תמיד קל לנו להבין מה בדיוק מכיל הלחם שאנחנו קונים ,והאם באמת הוא עשוי מקמח טרי ומובחר.

 

לפרטים והזמנת מטחנת קמח חייגו עכשיו 08-9364540


בין העמים השמיים השורש ל.ח.מ. מציין את המאכל החשוב והמרכזי ביותר. בערבית זהו בשר ובעיברית זהו הלחם.

הלחם שלנו עשוי כמובן מקמח. ומהו קמח ?
קמח הוא אבקה הנוצרת על ידי טחינה של דגנים או צמחים עם הרבה עמילן.
הקמח הנפוץ ביותר מיוצר מחיטה,אך מוכרים מאוד גם קמח תפוחי אדמה, תירס ואורז.
זהו חומר גלם בסיסי בכל מטבח המשמש לאפיה ובישול.

 

בשיטות הקדומות השתמשו לטחינה באבני ריחיים ששחקו את הגרעינים עד שהתקבל קמח.
טחינה כזו השתמשה בכל מרכיבי הגרעין - אנדוספרם,סובין ונבט.
במאה ה19 הומצאה מטחנה חדשה שהיתה מסוגלת לראשונה להפריד בין מרכיבי הגרעין.
אז התחיל השימוש בקמח לבן ( קמח שנטחן רק מהאנדוספרם).

בהתחלה נחשב קמח לבן ליוקרתי אך במהרה גילו כי שימוש אך ורק בו גורר חוסרים תזונתיים ומחלות.

כל מי שעבר את גן הילדים זוכר בודאי את הגננת מערבבת קמח ומים ומכינה..... דבק.

הסיבה שהמשיכו לטחון קמח לבן היא שחיי המדף שלו ארוכים יותר מהקמח המלא ולכך יש חשיבות כלכלית גדולה.

 

קמח מלא לעומת זאת הוא קמח שנטחן "כמו פעם" מכל מרכיבי הגרעין .
בטחנות קמח מיקצועיות וגדולות ניתן היום לטחון כל חלק מגרעין החיטה בנפרד ולהרכיב אחר כך קמח מלא ביחסים הנכונים בין הרכיבים. אך זוהי עבודה לבעלי מיקצוע מומחים בלבד.


על פי תו התקן בישראל קמח יכול להיקרא מלא גם אם הורכב על ידי אדם לא מיקצועי וגם אם יש בו רק 80% קמח מלא
לחם מקמח מלא יכול להיות לפי התקן גם לחם שיש בו "רק" 51% קמח מלא


בעיה נוספת שיחודית לישראל היא שמירה על חוקי הכשרות. שמירה זו מביאה לטחינה ארוכה על מנת להגיע לקמח דק דק שיעבור בנפה עדינה .
זאת כדי לוודא שאין בו חס וחלילה דברים שאסורים. טחינה ארוכה זו גורמת להתחממות הקמח ולאיבוד מרכיבים תזונתיים חשובים.

 

 

לפרטים והזמנת מטחנת קמח חייגו עכשיו 08-9364540

 

 

אז מה הפתרון למי שבאמת רוצה לשפר את איכות הקמח שלו ?


לטחון קמח בבית.

היום ישנן חברות המייצרות מטחנות טובות לשימוש ביתי.
מטחנות אלה מצוידות באבני ריחיים והן קלות להפעלה ולניקיון.
תוכלו לטחון בהן מגוון עצום של גרעינים ואף קיטניות, על ידי כך תשיגו קמח טרי,טעים, מלא ובכמות הרצויה לכם.

 

לחם

 

 

 

 מטחנת קמח KOMO XL

מטחנת קמח KOMO XL .עשויה עץ אשור ומצוידת במנוע חזק. מטחנה זו תתמיד איתך הרבה שנים והיא מסוגלת לטחון מגוון עצום של גרעינים !

לרכישת מטחנת KOMO XL לחצו כאן

 

 מטחנת קמח KOMO 21

מטחנת קמח ביתית,קטנה אך בעלת יכולות גדולות. תטחון עבורכם 100 גרם של קמח בדקה במגוון רמות של טחינה ( גסה /עדינה) .

לרכישת מטחנת קמח KOMO 21 לחצו כאן 

 

 מטחנת קמח וונדרמיל

מטחנת קמח וונדרמיל .תוצרת ארה"ב. בנויה גם למשימות גדולות ומסוגלת לטחון כ 45 ק"ג בשעה !!

לרכישת מטחנת קמח וונדרמיל לחצו כאן 

 

למי שרוצה לקרוא עוד -

קמח מלא 

הכנת לחם שאור

חשיבות הדגנים לתזונה - ארגון ללא מטרות רווח שמטרתו לקדם לציבור את המידע על חשיבות הדגנים 

שימרית - האתר כולל הרבה מתכונים לאפיה ובישול

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח