accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
מכונת פסטה ביתית

מכונות פסטה

לפרטים והזמנות חייגו 08-9364540 או לחצו כאן

 

פסטה היא אחד המאכלים האהובים בעולם!  אין כמעט ילד או מבוגר שלא אוהב לאכול פסטה.

במקומות שונים יש לה שמות שונים וזה לא משנה אם תקראו לה פסטה או נודלס או אטריות או לוקשן. 

גם החומרים מהם היא עשויה משתנים בהתאמה למקום בעולם בו מכינים אותה – קמח דורום, קמח לבן, קמח מלא, קמח אורז, קמח שיפון – כמעט מכל אחד ניתן להכין לבד פסטה.

ההיסטוריה אולי חלוקה מי המציא את המעדן הזה אבל יש עליו הסכמה עולמית כאחד המאכלים האהובים ביותר.

אז מה עדיף? פסטה יבשה מוכנה או פסטה טרייה שהכנתם בבית?

כמו תמיד יש כאן שאלה של זמן פנוי, נכונות לנסות דברים חדשים,חיסכון ובריאות.

מי שתמיד אין לו זמן יתקשה למצוא את השעה הפנויה להכין פסטה בעצמו ויעדיף לקנות.

מי שמוכן לנסות, ורוצה להכין לבד בבית אוכל בריא,מזין וטעים כדאי שינסה.

 

הכנת הבצק היא פשוטה ובסיסית, שימוש במכונת פסטה  (למשל  מכונת פסטה אטלס ) לרידוד וחיתוך הבצק 

רק מפשט את כל ההכנה והופך אותה למשחק ילדים.

ניתן להכין בפעם אחת כמות גדולה של פסטה ,לייבש או להקפיא לשימוש בעתיד.

לפסטה יש המון צורות מגוונות וכייף להתנסות כל פעם במשהו שונה, צורה אחרת או רוטב אחר או שמא בצק מעט שונה.

 

מכונות פסטה

 

פסטה מיוצרת בצורות שונות - 

פסטה בצורת חוטים כמו ספגטי וורמיצ'לי היא הנפוצה ביותר ,

פסטה בצורות רצועות  כמו פטוצ'יני ולינגוויני ,

פסטה בצורות של צינורות כמו פנה,

בצורת שטיחים - לזניה,

בצורות סלילים -"חונקי כמרים",

פסטה ממולאת- רביולי  ,ועוד צורות רבות, שלכל אחת יש שם נפרד.

 

בואו נכיר עוד כמה סוגים - 

  • ספגטי - אטריות מוכרות מאוד, עד כדי כך שרבים מייחסים בטעות את שמן לכל סוגי הפסטה.
  • ספגטיני ופדליני - גרסאות דקות ומעודנות של ספגטי. מתאימות לרטבים פשוטים, כמו שמן זית ושום, או רוטב חמאה וגבינה.
  • לינגוויני - אטריות ארוכות שטוחות וסגלגלות מעט. בעלות מרקם חלק.
  • טאלייטלה ופטוצ'יני - אטריות רחבות, ארוכות, ושטוחות, שדומה כי נוצרו במיוחד לרוטב חמאה וגבינה, או לרוטב הראגו הקלאסי (מה שלפעמים מכנים רוטב בולונז ) . 
  • בדרך כלל, פטוצ'יני הן אטריות ביצים טריות, בעוד שאת הטאלייטלה ניתן למצוא טריות או יבשות.
  •  מקור השם טאלייטלה בצפון איטליה, השם פטוצ'יני מקורו ברומא, ושני הסוגים הם הקלים ביותר להכנה בבית.
  • מקרוני - הגרסה החלולה של ספגטי, חביבה במיוחד על ילדים. גרסה עבה עוד יותר מכונה בוקטיני
  • לזניה - אטריות רחבות ושטוחות, המשמשות כמעט רק כשכבות בצק בקדירות בעלות שם זהה, שהוכנו במקור עם רוטבי ראגו ובשאמל. 
  • ניתן להכין לזניה מבצק טרי או יבש. בצק פסטה בסיסי ופשוט אותו מרדדים במכונת פסטה או ביד,חותכים ומנחים בתבנית עם מבחר רטבים, ירקות או בשר. לזניה יבשה יש לעיתים לבשל קודם במים ורק אז להניח בתבנית.
  • קנלוני - צינורות חלולים גדולים שנהוג למלא ולאפות בתנור, בדומה ללזניה.הטריות וטכניקת ההגשה הם השילוב המנצח ליצירת הפסטה האולטימטיבית.

 

בעזרת מכונת הפסטה תוכלו גם אתם בבית להכין תוך זמן קצר ביותר פסטה טריה וטעימה,אחרי שתתנסו פעם אחת בטעם המרתק שלה כבר לא תרצו לחזור ולקנות פסטה יבשה ומעובדת.

 

לרישום לקבלת טיפים לבישול בריא לחץ כאן

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח